Dr Waina

ku bukan sasterawan, bukan karyawan bukan jua wartawan tapi ku ingin berkarya di saat ku terdaya

Antara kancil,Evo 7 dengan Ferrari, read it….. :)

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya
utara selatan kelihatan sebuah kancil putih tersadai di sebelah lane
kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya,pemilik kancil tu
sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu.tidak
ada sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba datangla sebuah kereta evo
7 berhenti di sebelah kancil tadi.

“Ada apa ini pakcik,kereta rosak ke?”tanya pemuda
berusia dalam lingkungan 20an.”a’ha rosak “jawap pakcik tu simple
saja….

“Ok,macam ini,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta
saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol”mamat ini bagi idea.

“worrait juga tu…”, tapi….nanti kalau pakcik rasa awak bawa laju
pakcik akan hon dan bagi high beam”

“Ok pakcik”..mamat ini pun ikatlah tali kat kereta
kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye.
dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima
kilometer mamat ini laju lah sikit,apalagi pakcik tu pun hon dan bagi
high beam lah kat mamat tu.Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan
press minyak kat mamat evo7.apa lagi,jiwa muda patang dicabar,
dia pun tekan lah minyak rapat nak kejar ferrari ini…lupa lah pulak dia
dengan kancil org tua yang diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya lah hangin satu badan,dia pun hon dan bagi hi beam
bagai nak rak.Mamat evo7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal.
Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat
bawah jambatan.

Vrooommm……bedesup peginye… ini dah lebih speed limit ini…kata polis ini..cecah
250kmj memasing ini… Dia pun contact lah kawan-kawan dia kat depan supaya saman
kereta-kereta yang laju ini…

“Over..over,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju,sebuah
ferrari,sebuah evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap anda mesti tak
percaya punya……… sebuah kancil putih tengah cucuk angin evo7 tu
dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!’

September 9, 2008 - Posted by | Laughter is the Best Medicine.:Gelak Ketawa:. |

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: