Dr Waina

ku bukan sasterawan, bukan karyawan bukan jua wartawan tapi ku ingin berkarya di saat ku terdaya

reQuirement

…..pening kepala….

duk teringat exam bahasa melayu yang TERPAKSA  diambil next week…paksa rela tu…sebabnya….merupakan satu KEPERLUAN untuk melayakkan diri dapat dapat title ‘staf tetap’….kuikuikui…

Menyampah sungguh bila terlalu banyak requirement yang perlu disetelkan…apatah lagi kalu syarat2 tu ‘ntah apa-apa’..

skg kena studi bahasa melayu….demi meluluskan diri untuk paper next week..susah tau exam tu..ntah bahasa melayu edisi mana ntah dia pakai sampaikan nak tak nak, kena beli buku nota yang disediakan..

Kadang2 perkara yang simple je tapi nampak terlalu ‘memeningkan kepala’ bila ia berubah mjd terlalu kompleks…susah hati la gak…

Dari zaman sekolah, sampailah universiti…sampailah dah peringkat keja, tak habis habis ada aje “REQUIREMENT” yang perlu disetelkan…kawan2 sedar tak??

hmm…tanya diri sendiri, apa ye REQUIREMENT yang Allah tetapkan untuk kita masuk syurgaNya??

October 13, 2008 - Posted by | Cerita .:Bed Time Stories:., My Story .:DenTisT:. | , , ,

4 Comments »

  1. jom kita fikir2kan..

    Comment by csakura82 | October 13, 2008

  2. huish…ade requirement ke nk jd staff tetap doktor?
    hehe ;0 pape pun all the best to u Dr.Waina.score tau😉

    Comment by nurul | October 13, 2008

  3. Salam….bukan macam tu nurul…
    requirement utk jadi pensyarah tetap di husm …

    macam biasa la, bila nak dpt status dokotr tetap, kena hadiri kursus BTN dan induksi..

    doakan ye… =) TQ

    Comment by csakura82 | October 14, 2008

  4. mak aiii!!!soalan cepumas..berdebar2 hati sy..kcu2..

    Comment by udee2905 | April 14, 2010


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: