Dr Waina

ku bukan sasterawan, bukan karyawan bukan jua wartawan tapi ku ingin berkarya di saat ku terdaya

Betul ke dah Check??? r u SURE?

 

Jom kita cakap2 tentang sabar…orang putih kata, ‘patience’..  Terpanggil rasa dihati nie nak berkongsi cerita dengan semua. 

Minggu lalu, saya memang sibuk sebabnya nak kena buat persediaan untuk interview di hong kong.  Pendek kata, berusaha keras nak siapkan semua tugasan supaya semuanya ‘ok’..🙂 tapi biasanya ada sahaja perkara yang berlaku disaat terakhir.  Bayangkan saya telah membuat booking tiket pergi balik ke hong kong mellaui internet ‘sebulan‘ yang lalu…almaklumlah bila booking awal, murah la harga tiketnya

Nak dijadikan cerita, sepanjang tempoh sebulan ni, tak terdetik langsung dihati nak check semula masa berlepas penerbangan..

Malam nak bertolak, baru tergerak dihati ini nak check

..…”ALAMAK”….mana sempat nak gie airport sebab interview dalam 3 jam..

Rela atau tak, terpaksa menghabiskan duit sekali ganda daripada sebelumnya untuk beli tiket yang lain..

 

So, moralnya…

Bagi mereka yang nak pergi perjalanan jauh… Check betul2.. jangan tunggu sampai dah dekat harinya baru nak terkantoi.. Tak ke dah kerugian.. janagan jadi cam saya nie.. 🙂 terpaksa hutang dengan mak gara2 booking lagi… huhuhu

May 29, 2009 - Posted by | My Story .:DenTisT:. | ,

3 Comments »

  1. mcm2 hal nak jadi… apa boleh buat kan..😉

    Comment by csakura82 | June 1, 2009

  2. Asm.
    Saya syorkan Dr. pakai PDA. Sekarang dah ada phone yg lengkap dgn PDA. Tarikh2 penting e.g. appointment, meeting, program, flight, anything boleh disimpan dan di’on’kan alarm sbg reminder.
    Sekadar pandangan.

    Comment by milkyway27 | June 12, 2009

  3. terima kasih tuk pandangan tu..
    saya memang nak beli PDA tapi tunggula dulu…survey mana yg sesuai..lagipun tak urgent sgt nak tukar..

    Comment by csakura82 | June 12, 2009


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: