Dr Waina

ku bukan sasterawan, bukan karyawan bukan jua wartawan tapi ku ingin berkarya di saat ku terdaya

::Chat with Me::

smile4all – Fullscreen

17 Comments »

  1. salam… terima kasih sudi singgah seketika baca blog ini.. masih tak cukup lengkap info tapi kalau sahabat2 ada soalan, insyaAllah saya cuba jwb😉

    boleh la chat kalau berpeluang…insyaAllah
    wassalam

    Comment by csakura82 | June 18, 2009

  2. salam aidilfitri dr.

    Comment by mas | September 24, 2009

  3. Salam Aidilfitri..🙂 tahun nie, pertama kali saya beraya diperantauan..

    Comment by csakura82 | October 2, 2009

  4. Salam,

    Baru2 ni saya ada sakit gigi. Check dekat clinic gigi,doc kate gigi geraham saya pecah. Doc bg 2 options:
    1. Cabut
    2. Root Canal Treatment.

    Nak tanya, berbaloi kah saya but rawatan root canal treatment ni? Boleh tahan untuk jangkamasa lama ke?

    Comment by nazri | May 17, 2010

  5. knpa doctor x reply? :S

    Comment by awin | June 24, 2010

  6. salam..Dr. bleh x sy mbik tazkirah dlm blog Dr. untuk disampaikan kpd kengkawan sy..hrp Dr izinkan..

    Comment by salini | August 2, 2010

  7. Boleh

    Comment by csakura82 | August 9, 2010

  8. salam
    sy nk tau klinik swasta yg buat braces kt kelantan?
    kt trg xde klinik yg buat
    sy dpt tau,ada 1 klinik kt trg ni yg ambk doktor dr kelantan utk buat braces
    tq

    Comment by afni | October 18, 2010

  9. saya tak pasti, minta maaf ye

    Comment by csakura82 | November 7, 2010

  10. salam dr,

    kalau buat pbedahan kecil utk gigi bongsu@geraham ok tak bayar RM1,800? coz mlibatkan pakar..blablabla..
    ke patut pegi govern aje? tapi, takut pun ada.. any opinion?

    Comment by sakit gigi | November 29, 2010

  11. salam doc….sy bru g cek gg kat govt clinic td sbb ade prob kat gg bongsu sy…doc kt situ ckp gg bongsu sy tumbuh senget,so ade 2 cara utk hadapi mslh tu:

    1) operate dat is buang trus but kene operate kt HKL
    2) monitor sndri ptmbuhan gg tu…sy ade jgk tnye monitor cmne…die ckp klu blh jaga hygiene gg tu,so no prob tp sakit akan dtg berulang….

    option ke-2 tu sy x brape nk phm psl “monitor” sndri tu…well,sy dah bce baik buruknya buang gg bngsu ni n sy tgk mcm ade byk cons dr pros tp xtau la klu mnde ni ikut org jgk kan…so sy nk tau pndpt doc cmne ble bce psl case sy ni…fyi,yg tmbuh tu blah bawah kanan n so far blah kiri mcm xpnah rasa sakit pape,maybe blm tmbuh lg kot…so far dah pnah rasa sakit skali blah kanan ni dlm bulan lpas n smlm mcm dah blh rasa tnda2 sakit tu nk dtg blk…pls help me doc T__T

    Comment by aizat | November 30, 2010

  12. monitor:
    elakkn mknn bkumpul/terlekat dikwsn tersebut supaya kbersihn mulut kwsn itu terpelihara…berus gigi slps makan…guna ubat kumur mulut

    jika dh senget gigi tu, sebaiknya buang/cabut…senang kn dir anda sndirii ….supaya tak perlu susah hati dikemudian hari nnti..

    Comment by csakura82 | December 10, 2010

  13. 😉 sayang duit, apa lagi…tunggulh turn di klinik kerajaan…jika boleh tnggu dn tahan sebulan lagi, apa salhnya…..tepuk dada…tnya diri sndiri….
    JIka mampu bayar, dan susah cari masa dikemudian hari, cabutlh diklinik swasta..

    Comment by csakura82 | December 10, 2010

  14. Salam Dr.
    Dua2 gigi bongsu sy belah atas dah berlubang. sy dah fobia sakit gg tapi untuk cabut sy sgt sygkn gg ni. jadi sy cadang nk amik rawatan matikan saraf gg.. ada risiko tak rawatan ni dan sy berada di sabah.

    Comment by AMI | January 24, 2011

  15. gigi bongsu biasanya DR tak buat rawatan akar….bergantung pd sapa yang nak merawat….
    risiko? ada …..
    gigi yang dh dirawat akar memang mudah patah jadi kena buat sarung gigi (crown) A.s.a.p selepas rwtn akar..

    tapi gigi bongsu nie susah skit la memandangkan keduduknnya terlalu kebelakang, agak susah nk buat rawatan…JIka awak dapat jumpa Dr yang sanggup lakukan, ok

    Comment by csakura82 | February 4, 2011

  16. macam mana cara nak hubungi doc ye..saya nak bincang sdikit berkenaan dgn gigi saya..jika doc ada ym, ini ym saya haru_biru86..saya harap sgt doc buzz di ym atau email saya.

    Comment by yuz | March 31, 2011

  17. saya agak sibuk pada waktu sekarang, maka agak lambat memberi maklum balas. Mungkin boleh letakkan pertanyaan di blog sahaja, insyaAllah saya jawab apabila ada kelapangan

    Comment by csakura82 | April 2, 2011


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: